zaterdag 17 oktober 2020

17 oktober 2020

  

Corona update - extra voorzorgsmaatregelen (zie Smartschool communicatie)  



Beste ouders, 


De coronacijfers in ons land doen het niet goed. De regering nam reeds heel wat drastische maatregelen om een verder verspreiding van het virus tegen te gaan. Aangezien scholen geen grote broeihaarden blijken te zijn, kan het basisonderwijs onveranderd in code geel blijven verder werken. 

Toch willen wij geen enkel risico nemen en ook enkele voorzorgsmaatregelen invoeren. Dit om onze scholen zolang mogelijk operationeel te houden in functie van het welzijn en de verdere ontwikkeling van alle leerlingen.

Hiervoor zullen wij uiteraard opnieuw beroep moeten doen op jullie medewerking en vertrouwen. 

Basisregels 

- Handhygiëne : Handen regelmatig wassen en/of ontsmetten bij het betreden én verlaten van ons schooldomein is VERPLICHT. Hiervoor werden reeds aan elke ingang dispensers voorzien. 

- Hou minstens 1,5 meter afstand : Gelieve bij het afzetten en ophalen van uw kind steeds de afstandsregel in acht te nemen. 

- Draag een mondmasker : Bij het betreden van ons schooldomein is het dragen van een mondmasker VERPLICHT vanaf 12 jaar. 

Ouders en externen op school 

- Kinderen afzetten en ophalen op ons schooldomein (buiten) is nog steeds toegelaten. 

Gezien de situatie zijn we genoodzaakt om ouders en externen niet toe te laten in onze gebouwen.
Wie vragen heeft, gelieve steeds aan te melden op het secretariaat of  contact op te nemen via Smartschool, mail of telefonisch om duidelijke afspraken te maken. 

- Gelieve na  het afzetten / ophalen van uw kind het schooldomein onmiddellijk terug te verlaten.  Voor- en naschoolse babbeltjes zijn helaas even niet toegelaten. 

- Externe partners worden niet toegelaten op ons schooldomein. 

Oudercontacten

- Oudercontacten en - overleggen zullen zoveel als mogelijk digitaal doorgaan. De school neemt steeds het initiatief om dergelijke overleggen te organiseren. 

Meer info volgt 

Inschrijvingen en peuterspeeldagen

Peuterspeeldagen kunnen voorlopig niet doorgaan. Toekomstige ouders die graag de klasomgeving vooraf even willen verkennen, kunnen steeds een afspraak maken om dit buiten de schooluren te laten plaatsvinden. Inschrijvingen en rondleidingen zijn nog steeds mogelijk, gelieve hiervoor ook vooraf een afspraak te maken. 

Vragen en info 

Wie vragen heeft, kan steeds bij ons terecht. Dit kan via het secretariaat, mail, Smartschool of telefonisch.

Deze maatregelen gelden minstens tot aan de herfstvakantie en worden genomen uit veiligheidsoverwegingen

Wij wensen uw kind te allen tijde te laten ontwikkelen in een zo veilig mogelijk schoolklimaat. 

Alvast bedankt voor jullie medewerking en begrip 

Met vriendelijke groeten, 

Kristof De Baere

Directeur GO! basisscholen Eeklo 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten