donderdag 3 december 2020

03 december 2020

 

 

Uit het vriendenboek van de Spiekpietjes ..

Dit heb je volgens de Spiekpietjes nodig om speculaas te maken.. 100 gram harde boter, 1 ei en een zakje speculaasmix.
Handen wassen en ontsmetten, handschoenen aan en kneden maar. 
(Ik hoop echt dat de Spiekpietjes het juist hebben !)  

Eenmaal klaar moet het deeg een half uur de koelkast in.

 Nu kunnen de kleuters aan de slag. 
Ook voor hen gelden alle hygiënische maatregelen : Handen wassen en ontsmetten.
Het deeg uitrollen en vormpjes steken. 
Oven op 175 graden en na 18 minuten zijn de speculazen klaar - nog even laten afkoelen op een rooster. 

De klas geurt heerlijk naar versgebakken koekjes en kaneel. 
De activiteit "koekjes bakken" is een voltreffer. Het geeft een huiselijk gevoel.
Proeven deden we alsnog niet. De koekjes gingen een cellofaan-zakje in en verdwenen in de schooltas. 
Ik durf te wedden dat er deze avond overal een speculaasje geproefd wordt. 
Smakelijk ! 

Enkele sfeerbeelden .. gezelligheid troef in de tweede kleuterklas ..

























We kijken uit naar morgen. 
Zal de Sint de weg vinden naar de Tandem ? 
Zullen er cadeautjes zijn ? En Snoepgoed ? 
 
Onze schoen staat klaar ! 
 
We hebben nogmaals onze Sint-klassiekers geoefend maar tot mijn ontzetting 
hoor ik iemand zingen .. Hoe waaien de RIMPELS al heen en al weer 😁😁
(In mijn tijd zongen we .. Hoe waaien de wimpels al heen en al weer 😉)






 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten